juni 12, 2024

Pauw Kraan Vervoer

Vervoer en Logistiek

Alles wat je moet weten over het kopen van een scooter

Als je zestien bent maar niet wilt wachten tot je eindelijk in een auto mag rijden wil je misschien een scooter kopen. Hiermee kom je sneller op de plek waar je moet zijn dan op de fiets. Het kopen van een scooter is echter wel een flinke investering dus je moet hier wel aandacht aan besteden. Hieronder lees je alles wat je moet weten voordat je een scooter gaat kopen.

Tweedehands of nieuwe scooter kopen?

Soms is het lastig kiezen voor een tweedehands scooter of een nieuwe scooter. Een tweedehands scooter is namelijk een stuk goedkoper dan een nieuwe. Een nieuwe scooter is altijd helemaal in orde. De kwaliteit is goed en hij heeft nog geen schade opgelopen. Dit kan ervoor zorgen dat je er langer plezier van hebt. Toch is het voor een beginnende bestuurder misschien beter om te kiezen voor een tweedehands scooter in verband met het risico op schade. 

Kiezen voor de beste scooter

Het gebruik van jouw scooter kan de knoop doorhakken bij de keuze voor de beste scooter. Er zijn namelijk veel verschillende types, merken en modellen. De een wat duurder dan de ander. Ga je de scooter elke dag intensief gebruiken? Dan is het misschien beter om een wat duurder model te kiezen. Een duurdere scooter kan beter tegen intensief gebruik en gaat dus langer mee dan een goedkope scooter.

Extra’s bij de scooter

Houd er bij het kopen van een scooter rekening mee dat je na de aanschaf van alleen de scooter nog niet klaar bent. Je zult ook een helm moeten kopen en een fatsoenlijk slot moeten aanschaffen. Misschien heb je ook wel een regenpak nodig of wil je een rekje voorop. Daarnaast moet jouw scooter worden verzekerd voor zowel schade aan jou en aan derden en voor diefstal. Dit kan je nog veel extra gaan kosten. Breng dit voor je een scooter gaat kopen zelf in kaart zodat je nooit voor verrassingen kan komen te staan.