juni 12, 2024

Pauw Kraan Vervoer

Vervoer en Logistiek

Een handig apparaat voor in de industrie

Een handig apparaat voor in de industrie

In de industrie zijn ontelbaar veel verschillende belangrijke apparaten te vinden. Je hebt hele ingewikkelde, zoals 3D-printers of laserapparaten, maar ook simpele zoals doppendraaiers of loopbanden. Zo’n simpel apparaat, maar wel erg belangrijk in de industrie, is een palletmover. Palletmovers spelen in veel fabrieken en magazijnen een essentiële rol in transport. Dit apparaat kan pallets met honderden kilo’s goederen verplaatsen van de ene plek naar de andere. Maar wat is nou precies een palletmover? En wat voor soorten bestaan er?

Wat een palletmover is

Een palletmover is eigenlijk een klein karretje waar maar één persoon op past. Het heeft twee ijzeren ‘armen’ die precies in de ruimte passen tussen twee planken van een pallet. De armen kunnen samen wel meer dan duizend kilogram dragen en brengen van A naar B. De apparaten zijn essentieel om een zaak draaiende te houden, aangezien zware producten onmogelijk op zo’n snelheid met alleen mankracht naar de andere kant van een magazijn gebracht kunnen worden.

Variatie in soorten

Ten eerste heb je veel palletmovers die draaien op een AGV systeem. Dit betekent dat deze karretjes automatisch bestuurd zijn en dus een geprogrammeerd traject hebben. Dit betekent dat er geen bestuurder nodig is om te taak van de palletmover te voltooien. Daarbij heb je de basic palletmover die pallets ophaalt en aflevert, maar je hebt ook de palletmover stacker. Dit apparaat bereikt ook nog eens veel grotere hoogtes dan de basic palletmover. Dit kan handig zijn als de pallets in grote kasten geplaatst moeten worden. Als laatste heb je ook de AGV palletmover stainless steel die veel gebruikt wordt in de voedingsindustrie. Het voordeel van dit model is dat het veel makkelijker schoon te maken is dan de modellen hiervoor. Vandaar dat het veel gebruikt wordt in de voedingsindustrie. Vergeet dus nooit, als je naar al die ingewikkelde apparaten kijkt in een fabriek, dat de palletmover onmisbaar is!