juni 12, 2024

Pauw Kraan Vervoer

Vervoer en Logistiek

Internet is je beste vriend

Internet is je beste vriend

Via Internet kun je echt van alles vinden. Moet je iets weten voor je school? Via Internet kun je jouw wetenschappelijke artikelen zo vinden. Wil je iets weten over het laatste nieuws uit Nederland of ? Internet kan je laten zien wat het laatste nieuws op tv is geweest. Ook kun je makkelijk het weer opzoeken of bijvoorbeeld een website bezoeken die de dagwaarde van je motor dagwaarde motor kan bepalen. Je kunt voor al je vragen op het internet terecht. Kun je iets echt niet vinden, dan kun je even beter informeren bij iemand die veel verstand heeft over het desbetreffende onderwerp.

Betrouwbaarheid van bepaalde bronnen

Wel dien je op te letten met de betrouwbaarheid van bepaalde bronnen die je vindt. Omdat internet zo vrij toegankelijk is kunnen bronnen wellicht ook foutieve informatie geven, of kom je op een website die makkelijk je gegevens kunnen hacken. Zoek daarom eerst even uit of de desbetreffende site wel betrouwbaar is. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je dagwaarde van je motor dagwaarde motor ook echt klopt. Vooraf informatie ophalen voorkomt gezeur achteraf.

Veilig surfen op het internet

Maak je veel gebruik van het internet, door bijvoorbeeld veel op te zoeken? Dan is het handig om je computer, tablet of telefoon te beveiligen voor eventuele hackers te voorkomen. Kijk even rond op internet naar goede beveiliging servers die je apparaat goed beschermen tegen deze internetcriminelen. Sowieso is het een goede aanrader, ook als je nooit op informatie opzoekt op internet, je kunt namelijk zelf in een datalek zitten waardoor je e-mail kan ontvangen die niet persoonlijk bedoeld zijn voor jou. Het is ook handig om te weten dat als je info verzameld van het internet, je in je eigen uitwerking niet exact de tekst over neemt van de desbetreffende website in verband met copyright. Mocht je wel iets letterlijk over willen nemen dien je dat te doen door de bron te vernoemen in je tekst.