juli 15, 2024

Pauw Kraan Vervoer

Vervoer en Logistiek

Rijles in Hoofddorp bij Rijschool Dorland

Rijbewijs

Voor het halen van mijn rijbewijs heb ik rijles in Hoofddorp gevolgd bij Rijschool Dorland. Op mijn 18e verjaardag kreeg ik van mijn ouders mijn rijbewijs. Dat wil zeggen, ik kreeg de mogelijkheid om mijn rijbewijs te halen op kosten van mijn ouders. Dus op mijn verjaardag stond de lesauto van Rijschool Dorland voor de deur voor een proefles. Deze hadden mijn ouders geregeld. Sowieso omdat het leuk was dat ik direct in de lesauto kon stappen en bovendien kregen ze daarmee een goed advies over het aantal lessen dat ik nodig zou hebben en welk pakket daarmee het beste geschikt zou zijn.

Rijles Hoofddorp

Lespakketten voor rijles in Hoofddorp

Lespakketten zijn doorgaans voordeliger dan losse rijles in Hoofddorp. Meestal omvat een lespakket een bepaald aantal lessen plus het examen en alle kosten die daarbij horen. In sommige pakketten zit ook nog een tussentijdse toets. De prijs van de pakketten varieert tussen de € 645 en de € 2045, afhankelijk van het aantal lessen dat je nodig hebt. In mijn geval vond de rij-instructeur na de proefles dat ik 20 lessen nodig had. Omdat ik verder geen examenvrees of faalangst hebt vond ik de tussentijdse toets verder ook niet nodig. Het benodigde pakket was dus al snel gevonden.

Theorie

Theorie examen

Tegen de theorie zag ik wel op. Voordat je praktijkexamen mag doen moet je namelijk eerst je theorie halen. Het theorie examen is echter slechts een jaar geldig. Dat betekent dat je dit dus goed moet timen. Hiervoor zijn er ook diverse pakketten te koop zodat je online je theorie kunt oefenen. Bovendien wordt het examen voor je aangevraagd. Uiteindelijk ben ik de eerste keer gezakt voor mijn praktijkexamen maar het herexamen kon gelukkig snel daarna worden ingepland zodat ik maar 2 extra lessen nodig had. De tweede keer ben ik wel geslaagd en inmiddels heb ik ruim 2 jaar mijn rijbewijs.