juni 23, 2024

Pauw Kraan Vervoer

Vervoer en Logistiek

Windscherm scooter kopen? Lees dit artikel

windscherm scooter

De meeste scooters die je op straat ziet rijden zijn voorzien van een windscherm. De naam zegt het al, een windscherm is om de wind uit het gezicht van de bestuurder te houden. Een windscherm is gemaakt van een doorzichtige kunststof. Als je op zoek bent naar een windscherm scooter, kun je de volgende tips goed gebruiken. 

Verschillende soorten windschermen

Allereerst is het handig om te weten dat er verschillende soorten windschermen zijn. Om te beginnen kun je kiezen voor een standaard windscherm, het hoge windscherm. Daarnaast kun je ook kiezen voor een laag windscherm. Deze worden vooral op scooters met een helm gemonteerd. De reden dat mensen met een helm op de scooter een hoog windscherm hebben is vooral om het uiterlijk van de scooter te bevorderen.Tot slot kun je zowel een hoog als een laag windscherm ook in de smoke uitvoering aanschaffen. Een smoke windscherm is een donkerder windscherm. Een smoke windscherm ziet er niet alleen chiquer uit, het smoke effect heeft ook een zonwerende functie.

windscherm scooter

De voordelen van een windscherm

Een windscherm op je scooter brengt vele voordelen met zich mee. Allereerst beschermt een windscherm je tegen de wind. Zo ervaar je minder hinder van de wind tijdens het rijden. Daarnaast beschermt een windscherm je ook tegen harde regen. De regen die van de voorkant recht je gezicht in zal vallen, wordt door een windscherm tegengehouden. Tot slot beschermt een windscherm je ook tegen insecten.