juni 23, 2024

Pauw Kraan Vervoer

Vervoer en Logistiek

Autoruitschade herstellen bij AAS Schadeherstel

Een beschadiging in de voorruit van je auto is gevaarlijk als je die autoruitschade niet snel laat herstellen. Het risico op doorscheuren en breken van de ruit is behoorlijk groot. Bij een flinke klap op een al bestaande beschadiging kunnen er in de ruit zoveel scheuren ontstaat, dat je er niet meer doorheen kunt kijken. In dat geval moet de hele ruit worden vervangen, terwijl de oorspronkelijke beschadiging waarschijnlijk met kunsthars gerepareerd had kunnen worden. Doorrijden met een beschadigde ruit is dus niet alleen gevaarlijk, maar kan ook leiden tot aanzienlijk hogere kosten. En die worden niet door alle verzekeraars gedekt.

 

Tempo maken met autoruitschade herstellen

Autoruitschade herstellen moet je zo snel mogelijk doen. Als het heel koud of heel warm weer wordt zal de verwarming of de koeling van je auto ervoor zorgen dat er grote temperatuurverschillen ontstaan tussen de binnen- en de buitenzijde van het glas. Daardoor komt het glas onder spanning te staan. Normaal kan dat geen kwaad, maar als er al een beschadiging in het glas zit kan de ruit gaan doorscheuren. In veel gevallen betekent dit dat je niet verder kunt rijden en dat autoruitschade herstellen de enige veilige optie is.

 

Autoruitschade herstellen met kunsthars

AAS Schadeherstel is een specialist in autoruitschade herstellen. Beschadigingen in de voorruit kunnen vrijwel altijd met een kunsthars worden gerepareerd. Zo’n reparatie kost niet veel tijd en is ook niet erg kostbaar. Voor een bedrag van rond de 60 euro is je ruit weer tiptop in orde. Autoruitschade herstellen met kunsthars wil zeggen dat het sterretje eerst goed wordt schoongemaakt. Daarna wordt het gevuld met vloeibare kunsthars, die met een UV-lamp keihard wordt gemaakt. Tenslotte wordt het gerepareerde stukje glas met een machine glad gepolijst. Je kunt dan niets meer zien van het sterretje.