juni 23, 2024

Pauw Kraan Vervoer

Vervoer en Logistiek

Dit wist jij nog niet over remschijven

Remschijven Citroen

Een auto heeft enorm veel onderdelen, zo ook de remschijven Citroen. Toch weten de meeste mensen nog niet zoveel over de remschijven. Ben jij benieuwd over de belangrijke zaken omtrent dit onderdeel. Lees dan snel verder.

Hij doet het niet, wat is de oorzaak?

Het is handig om te weten wat je moet doen, als de remschijven niet werken. Het is namelijk zo dat, zodra je de rempedaal intrapt remblokken tegen de remschijven worden aangedrukt. Hierdoor zal er wrijving ontstaan, wat gelijk staat aan remkracht. Dit zorgt over het algemeen vaak voor slijtage. Dit betekent dus dat de reden dat de remschijven het niet doen, te maken kan hebben met versleten remblokken of wellicht een lek in de remleiding. Let er dus op dat je remschijven op tijd vervangt.

Remschijven Citroen

Waar laat ik het dan maken?

Niet iedereen is in staat om remschijven te vervangen. Je moet er echt gespecialiseerd in zijn. Schakel dus een professioneel monteur in, als je de remschijven wilt laten maken. Het is belangrijk om te weten dat voor dezelfde as remschijven standaard links en rechts vervangen worden. Zo voorkom je ten alle tijde een ongelijke remwerking. Ga vooral naar de garage, als je wilt dat deze vervanging gegarandeerd goed gaat.