juni 12, 2024

Pauw Kraan Vervoer

Vervoer en Logistiek

EKH.nl: dé plek voor toezicht rondom hijsen en heffen

Bij EKH.nl kunt u terecht voor uw Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen keurmerk. Deze vereniging bestaat als sinds 1993 en zet zich in om de veiligheid te waarborgen bij hijs- en hefmiddelen. Dit wordt gedaan door deze te keuren naar de wettelijke richtlijnen die hiervoor opgesteld zijn en hier ook toezicht op te houden. Hierbij hoort ook een informatievoorziening tegenover onze cliënt zodat alle belangrijke regelingen bekend zijn. Met een EKH-keurmerk kan elk bedrijf dat zich bezighoudt met heffen en hijsen garanderen dat zijn hef- en hijsmiddelen veilig zijn. Wel zo fijn voor de klant, maar ook voor uw gevoel van verantwoordelijkheid.

 

EKH-keurmeester worden via EKH.nl

Naast EKH-keurmerken verlenen aan onze cliënten houdt EKH.nl zich ook bezig met het opleiden van nieuwe EKH-keurmeesters. Bij EKH zijn er namelijk twee verschillende opleidingstrajecten te volgen: EKH-keurmeester Boven de Haak en EKH-keurmeester Onder de Haak. De enige vereisten die wij hierbij stellen is een mbo-niveau en het hebben van twee jaar ervaring in de branche. De opleiding voor Boven de Haak duurt tien dagen en de opleiding voor Onder de Haak duurt zestien dagen. De opleiding wordt vervolgens afgesloten met een examen, die voldoende gemaakt moet worden (een zes). In deze tien dagen wordt aangeleerd hoe een EKH-keuring zelfstandig uit te voeren en vanuit onafhankelijk standpunt zo duidelijk en netjes mogelijk de waarnemingen te rapporteren in het schriftelijke keuringsrapport. De kosten van de opleiding en het examen zijn afhankelijk van het gekozen traject en of u een lidmaatschap heeft bij EKH. Geïnteresseerd in deze opleidingen? Via onze site kunt u hier meer over lezen, zoals wanneer de volgende opleiding begint, hoeveel alles gaat kosten en hoe u zich kan aanmelden. Uiteraard is alles op dit moment, midden in de coronacrisis, even anders dan normaal. Wij willen u dan ook aanraden ons eerst even telefonisch te contacteren voor de nieuwste informatie over de aankomende cursussen.

 

Vragen?

Wilt u meer weten over onze opleidingen of EKH-keurmerken? Op onze site leest u meer, waaronder veelgestelde vragen, of kunt u zelf een vraag stellen via het contactformulier: https://www.ekh.nl/