juni 23, 2024

Pauw Kraan Vervoer

Vervoer en Logistiek

Hoe kun je als ZZP’er een auto leasen?

Als zzp’er is het niet altijd even makkelijk om een auto te leasen. Laat staan als je net bent gestart met je onderneming. Normaal gesproken willen leasebedrijven namelijk jaarcijfers of iets dergelijks zien. Maar hoe kun je dan als ZZP’er alsnog een auto leasen? Een financial lease maakt dit mogelijk. In dit artikel zullen we je op de hoogte brengen van de dingen die je moet weten als je als zzp’er een financial lease wilt gaan afsluiten.

De voorwaarden

Net zoals bij een normale lease contracten gelden er voor een financial lease zzp contracten bepaalde voorwaarden waaraan je moet voldoen. Het is handig om van te voren op de hoogte te zijn van deze voorwaarden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De belangrijkste en meest voorkomende voorwaarden voor dit soort contracten zijn de volgende:

  • Je moet als ZZP’er een borg betalen
  • Je bedrijf moet een bepaalde tijd bestaan (meestal een jaar)
  • Je bedrijf moet winstgevend zijn
  • Je hebt te maken met een maximum bedrag voor de lease

Deze voorwaarden zijn eigenlijk bijna vanzelfsprekend te noemen. Als je namelijk niet aan de voorwaarden kunt voldoen is het misschien ook niet zo handig om aan een financial lease te beginnen. Voor jezelf niet en voor de leasemaatschappij niet.

Het vinden van een geschikt bedrijf

Als je weet dat je aan deze voorwaarden kunt voldoen, kan de zoektocht natuurlijk beginnen! Maar wat is nou de beste manier om een geschikt leasebedrijf te vinden? De belangrijkste tip is om geduld te hebben. Je ziet jezelf natuurlijk al rijden in je nieuwe auto, maar onthoudt goed dat je lange tijd gebonden bent aan het contract en nu de tijd is om je voordeel te behalen! Het loont daarom altijd om bij verschillende bedrijven een offerte op te vragen. Als je deze hebt verzameld kun je ze in alle rust vergelijken en het liefst laat je ze checken door iemand met een financiële achtergrond. Vraag het liefst je boekhouder welke deal het beste is voor jou, zo krijg je het beste advies.

Hopelijk ben je met behulp van deze tips in staat om een financial lease te vinden die goed bij jou situatie als ZZP’er past. Als je nog vragen of opmerkingen hebt kun je natuurlijk bij ons terecht, succes!