juni 23, 2024

Pauw Kraan Vervoer

Vervoer en Logistiek

Nieuwe helm nodig

Bij een scooter hoort een helm, maar welke helm past het beste bij jou? Naast de maat helm moet je ook rekening houden met het model. Als je ook nog eens goedkoop online een scooter helm kunt kopen is dat natuurlijk helemaal perfect! Laten we de voordelen en nadelen van elk type helm eens op een rijtje zetten:

Drie soorten scooter helm

Dit zijn de drie standaard types helm:

  • Jethelm
  • Systeemhelm
  • Integraalhelm

Deze drie soorten helm mag je in Nederland dragen op elke scooter. Voor een scooter die niet harder rijdt dan 25 km/u is een helm dragen niet verplicht, het mag uiteraard wel.

Jethelm

Dit wordt ook wel “pilotenhelm” genoemd. De jethelm is open aan de voorzijde, er is geen kinbescherming aanwezig. De meeste jethelmen hebben een opklapbaar vizier, dit is niet altijd het geval. De jethelm is die typische helm voor Vespa rijders, je hebt zeer goed overzicht op de weg en je hoort ook meer. De bescherming die de jethelm biedt is minder dan de andere twee types, wanneer je vaak op gevaarlijke wegen rijdt is de jethelm niet de beste optie. Voor een snorscooter is een jethelm wel ideaal.

Systeemhelm

Deze helm heeft wel een kinsteun, maar die is opklapbaar. Zo kun je de helm eenvoudig opzetten en afzetten. Wanneer je vaak korte ritten maak is dat handig. Bezorgers dragen meestal een systeemhelm. Hoever de kinsteun naar achteren geklapt kan worden verschilt per helm, je mag overigens niet met elke systeemhelm rijden met opgeklapte kinbescherming.

Integraalhelm

Dit is een compleet gesloten helm. Opzetten en afzetten is wat lastiger dan bij de andere modellen, daarentegen biedt deze helm wel absoluut de beste bescherming. Wanneer je vaak lange ritten maakt, en rijdt onder minder veilige omstandigheden is een integraalhelm ideaal om te kopen.

Online een helm kopen

Als je goedkoop uit wilt zijn kun je het beste online de helm kopen. Kies wel voor kwaliteit en neem indien je vragen hebt eerst even contact op met de leverancier. Ga in ieder geval niet op je scooter rijden zonder helm. Dan riskeer je niet alleen een boete, je zet je leven op het spel!