juni 12, 2024

Pauw Kraan Vervoer

Vervoer en Logistiek

Tips voor chiptuning

chiptuning

Wat doet een chiptuning nou precies? Bij chiptuning zal de software die vanaf de fabriek af in de auto zit worden geoptimaliseerd waardoor de auto meer vermogen en koppel krijgt.

Speciale apparatuur voor het uitvoeren van de tuning 

Voor de chiptuning is speciale apparatuur nodig zodat er diep in de software van de auto gereden kan worden zodat deze vervolgens geoptimaliseerd kan worden. Bij deze optimalisatie zullen de belangrijke gegevens in de software worden behouden en kan de tuning op deze manier op maat worden geleverd. Na deze tuning zullen de marges die de fabrikanten standaard op de voertuigen hebben geplaatst optimaal benut worden. De VW tuning zal daarom resulteren in onder andere meer vermogen en koppel een een veilige manier. 

chiptuning

De tuning van de DSG bak 

Als jouw Volkswagen beschikt over een DSG bak is het aan te raden om deze mee te laten tune. Als de DSG bak mee getuned wordt zal deze de overbrengingen beter aankunnen. Voor deze tuning worden echter wel extra kosten in rekening gebracht. Wanneer je de automaat mee wilt tunen dient dit voor de tuning aangeven te worden. 

Eco chiptuningen 

Rijdt je jaarlijks veel kilometers en wil je graag besparen op de brandstof? Dan is een Eco tuning de perfecte tuning voor jou! Door middel van een Eco tuning zal je meer rijplezier ervaren en zal het brandstofverbruik van de auto aanzienlijk verlagen. Door de tuning wordt de auto namelijk beter afgesteld waardoor er een volledigere en dus een betere verbranding ontstaat. Door deze tuning kan de motor efficiënter gebruik maken van de brandstof.